Finferries ja Rolls-Royce allekirjoittivat uuden yhteistyösopimuksen

Julkaistu 17.05.2018

Yhtiöt kehittävät yhdessä strategiaa ja ratkaisuja merenkulun turvallisuuden ja tehokkuuden optimoimiseksi kehittämällä päätöksentekojärjestelmän teknologiaa ja yhtiöt tulevat demonstroimaan etäoperoitavan ja autonomisen lautta-aluksen toimintoja.

Yhteisen kehityshankeen, SVAN (Safer Vessel with Autonomous Navigation) myötä, Rolls-Royce ja Finferries hyödyntävät vuoden 2017 loppupuolella päättyneessä AAWA (Advanced Autonomous Waterborne Applications) -tutkimushankkeessa aikaansaatuja tuloksia.

Business Finlandin rahoittama AAWA toi yhteen useita sidosryhmiä lukuisilta eri merenkulkualan sektoreilta tutkimaan seuraavan sukupolven edistyneiden merenkulun ratkaisujen kaupallista ja teknistä toteutettavuutta. Sekä Rolls-Royce että Finferries osallistuivat hankkeeseen.

Rolls-Roycen Senior Vice President Ship Intelligence Karno Tenovuo toteaa: ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Finferriesin kanssa AAWA-hankkeen puitteissa tekemämme yhteistyö jatkuu tästä eteenpäinkin. Tämän uuden yhteistyösopimuksen avulla turvallisempi ja puhtaampi merenkulku voidaan nostaa aivan uudelle tasolle. Rolls-Royce kehittää merenkulun toimintojen turvallisuutta ja tehokkuutta edistävää teknologiaa lauttaliikenteeseen, jota demonstroimme Finferriesin yhteistyöhön tuomalla testialustalla.

Finferriesin toimitusjohtaja Mats Rosin lisäsi: ”On hienoa, että voimme syventää Rolls-Roycen kanssa tekemäämme yhteistyötä. Finferries haluaa osallistua aktiivisesti hankkeisiin, joissa merenkulkualan toiminnan turvallisuutta lisätään hyödyntämällä huipputeknologiaa. Yhteistyön painopisteenä on meriliikenteen turvallisuuden lisääminen, joten uskomme, että yhteistyöstä on hyötyä niin asiakkaillemme kuin ympäristöllekin.”

Yhteistyösopimus julkistettiin tänään Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa NaviGate 2018 -tapahtuman yhteydessä.

2017 Suomen Lauttaliikenne Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.