Finferriesin uudisrakennus tulee saamaan nimen Altera

Kirjoitettu 03.09.2021

Finferriesin rakenteilla oleva sähkökäyttöinen hybridilautta tulee saamaan nimen Altera.

– Altera tarkoittaa ylpeää, erinomaista ja toinen kahdesta, mikä on sopivaa sillä Altera tulee liikennöimään Elektran rinnalla Turunmaan saaristossa Parainen–Nauvo-reitillä. Olemme ylpeitä Elektran teknologiasta ja odotamme innolla, että saamme toivottaa toisenkin ympäristöystävällisen sähkölautan tervetulleeksi Paraisille, kertoo Suomen Lauttaliikenteen toimitusjohtaja Mats Rosin.

Elektra on toiminut esikuvana Alteran projektissa ja Altera tulee myöskin käyttämään energialähteinä ensisijaisesti maasähköllä ladattavia akkupaketteja. Akkujen rinnalla aluksessa on varmistuksena dieselgeneraattoreita. Elektra ja Altera ovat lastikapasiteeteiltään samankokoiset. Alteraan mahtuu 92 henkilöautoa ja maksimi matkustajamäärä on 375.

Altera aloittaa liikennöinnin Parainen–Nauvo-reitillä viimeistään 1.1.2023, mutta todennäköisesti jo vuoden 2022 puolella.


Suomen Lauttaliikenne –konserni, markkinointinimeltään Finferries, on valtion omistama varustamo, joka liikennöi sekä yhteysaluksilla että maantielautoilla. Vuosittain Finferriesin kyydissä kulkee yli 4 miljoonaa ajoneuvoa ja 10 miljoonaa matkustajaa. Palveluksessamme on yli 300 työntekijää 42 reitillä ympäri Suomea.
Lue lisää toiminnastamme: finferries.fi