Liikennöinti

Finferries hoitaa lautta ja yhteysalusliikennettä Suomessa yli 40 reitillä. Ylläpidettävät yhteydet vaihtelevat pienehköistä, suojaisista salmien ylityksistä vaativiin merimatkoihin: lyhyin lauttamatka on Kivimon väli Houtskärissä 169 metriä ja pisin matka yhteysaluksella kestää noin 4,5 tuntia (m/s Utö Utön reittialueella).

Lossit

Suurin osa lauttaliikenteestä hoidetaan losseilla, joissa on rannalta toiselle kiinnitetty vaijeri. Losseja on monenkokoisia - pienimpien kannelle mahtuu kahdeksan henkilöautoa ja suurimpien yli 30 autoa. Lossia kuljettaa ammattilainen, joka vastaa ajosta ja rantautumisesta niin tyynessä vedessä kuin vesivirtojen, tuulien tai jäiden haitatessa liikennettä.

Lautta-alukset

Lautta-alukset ovat vapaasti ohjailtavia matkustaja-aluksia, jotka liikennöivät merilainsäädännön puitteissa 2-4 hengen miehistön voimin. Päällikkö on vastuussa niin suunnasta kuin vauhdistakin. Suurimmat lautta-alukset kuljettavat kerralla noin 90 autoa.

Yhteysalukset

Yhteysalukset liikennöivät vapaasti pitkin saaristoa 2 hengen miehistön voimin. Isoin yhteysaluksemme kuljettaa 13 autoa ja pienin 2.

Yhteistyötä ympäristön suojelussa

Toimimme keskellä herkkää luontoa ja haluamme pitää huolta yhteisestä ympäristöstämme. Pyrimme koko ajan entistäkin taloudellisempaan ja samalla vähemmän kuormittavaan ajotapaan, käytämme mahdollisimman puhtaita polttoaineita ja minimoimme melun ja päästöt. Parhaisiin tuloksiin pääsemme kuitenkin vasta silloin kun puhallamme kaikki yhteen hiileen - sammuta siis moottori odotusajaksi ja käytä hyväksesi lauttarantojen roskakoreja.