Usein kysytyt kysymykset

Miksi alus lähti etuajassa rannasta?

Kyseessä on voinut olla hälytysajo, jolloin alus on velvoitettu mennä odottamaan hälytysajoneuvoa toiselle rannalle tai vaarallisten aineiden kuljetus, jolloin matkustajakapasiteetti on rajoitettu ja sen tullessa täyteen alus voi lähteä etuajassa.

Miksi liikennekatkosta ei ollut ajoissa tietoa?

Suunnittelemattomista liikennekatkoksista (kuten yllättävä tekninen vika tai sääolosuhteet) tiedotetaan nettisivuillamme heti kun se on mahdollista. Suunnitelluista liikennehäiriöistä (esim. rantatyöt tai telakointi) tiedotetaan niin monta päivää aikaisemmin kuin on mahdollista nettisivuillamme.

Miksi aluksen miehistöllä on tauko vaikka rannalla on autoja?

Miehistöllä on lakisäätäiset tauot, joiden noudattamista valvoo viranomainen. Tauon laiminlyönti olisi laiton teko.

Miksi reitillä ei ole isompaa alusta?

Finferries liikennöi liikennöintisopimuksen mukaisesti. Aluksen koon määrittelystä vastaa palvelun tilaaja. Maantielautta- ja yhteysalusreittien palvelun tilaaja on tällä hetkellä Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Miksi alus ei liikennöi useammin?

Finferries liikennöi liikennöintisopimuksen mukaisesti. Maantielautta- ja yhteysalusreittien palvelun tilaaja ja palvelutason määrittelijä on tällä hetkellä Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Miksi rannalla on vara-alus paikoillaan vaikka on jonoja?

Finferries liikennöi liikennöintisopimuksen mukaisesti. Liikennöintitiheydestä ja alusten määrästä vastaa palvelun tilaaja.

Miksi joillakin on etuajo-oikeus ja kuka sen käyttöä valvoo?

Etuajo-oikeuden myöntäminen ja sen käytön valvominen on viranomaisasia. Etuajo-oikeuksia myöntää tällä hetkellä Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Mitä aluksilla kulkeminen maksaa?

Finferriesin aluksilla kulkeminen on ilmaista. Ainoastaan kesäkautena auki oleva Houtskari-Iniö-reitti on maksullinen.

Voiko aluksiin varata paikkoja?

Useimmiten ei. Pienemmille yhteysaluksille on varausnumerot autopaikoille aikataulun yhdessä. Houtskari-Iniö-reitille voi tehdä varauksen linja-autoille.

Miksi seuraavan kauden aikataulua ei vielä ole netissä?

Tämä johtuu luultavasti siitä, että aikataulumuutoksia työstetään vielä eri sidosryhmien kanssa. Aikataulut pyritään kuitenkin saamaan Finferriesin nettisivuille mahdollisimman aikaisin ennen seuraavan kauden alkua.

Miten saan nopeinten tietoa aikataulumuutoksista ja liikennekatkoista?

Suoraan Finferries.fi –nettisivuilta ja ilmaisesta Finferries-mobiilisovelluksesta.