Ajankohtaista

Suomen Saaristovarustamo Oy ja Kuljetus-Savolainen ovat päässeet sopimukseen patenttikiistassa

Suomen Saaristovarustamo Oy omistaa eurooppapatentin ja hyödyllisyysmallin koskien yhdistettyä yhteys- ja öljyntorjunta-alusta. Kuljetus-Savolainen Oy käyttää patentin ratkaisua Hiittisten yhteysalusreitillä operoivalla Stella-yhteysaluksellaan. Kuljetus-Savolainen on pyrkinyt kaatamaan Suomen Saaristovarustamon patentit ja hyödyllisyysmallin niitä vastaan tekemillään väitteillä, ja Suomen Saaristovarustamo on tehnyt markkinaoikeuteen kanteen Kuljetus-Savolaista vastaan patentin loukkauksesta.


Suomen Saaristovarustamo ja Kuljetus-Savolainen ovat neuvotelleet kiistan sovinnollisesta ratkaisusta ja osapuolet ovat päässeet sopimukseen. Osapuolet ovat tehneet sovinto- ja lisenssisopimuksen, jolla osapuolet ovat sopineet patentteja ja hyödyllisyysmallia sekä niiden loukkausta koskevien prosessien lopettamisesta ja lisenssiratkaisusta, jonka mukaan Kuljetus-Savolaisella on oikeus patentin käyttöön aluksillaan.


Barösund - 13.05.2022 09:57

Lauttapaikka: Barösund
Tilanne: Liikennekatkos
Syy: Korjaustyöt
Lisätietoa: Suoraan lauttapaikalta

Hanhivirta - 11.05.2022 17:30

Lauttapaikka: Hanhivirta
Tilanne: Kantavuusrajoite 44 t
Syy: Huoltotyöt
Lisätietoa: Suoraan lauttapaikalta


Koivukanta - 11.05.2022 17:15

Lauttapaikka: Koivukanta
Tilanne: Liikennekatkos
Syy: Huoltotyöt
Lisätietoa: Suoraan lauttapaikalta

Koivukanta - 11.05.2022 16:18

ELY-keskus tilaajana Savon Kuljetus Oy urakoi Koivukannan lauttapaikan lauttarannan yleisen tien peruskorjauksen/massanvaihdon, päällystyksen sekä tiekaiteiden uusimisen lauttarantojen välittömässä läheisyydessä.

Työ ajoittuu aikavälille 16.5. – 3.6.2022

Pahoittelemme tietyön aiheuttamaa tilapäistä haittaa tieliikenteelle. Pyydämme noudattamaan suurta varovaisuutta tietyömaa-alueella.

Lisätietoja: Savon Kuljetus Oy


Tilaa RSS-syöte