Ajankohtaista

Kotka-Pyhtää - 16.08.2018 16:44

Muinaistulien viikonloppuna yhteysalukset Otava ja Tekla I vaihtavat vuoroja päittäin.

Perjantaina 24.8.2018 Tekla ajaa kello 18:00 lähdön Haapasaareen ja Otava kello 18:15 lähdön Kaunissaareen.

Sunnuntaina 26.8.2018 Tekla ajaa Kello 15:00 lähdön Haapasaareen ja Otava kello 15:15 lähdön Kaunissaareen.

Muuten vuorot ajetaan aikataulun mukaan normaalisti.


Hailuoto - 11.08.2018 22:31

Lauttapaikka: Hailuoto
Tilanne: Alus liikennöi normaalisti
Syy: Liikenne palautunut normaaliksi
Lisätietoa: Suoraan lauttapaikalta

Arvinsalmi - 03.08.2018 11:12

Lauttapaikka: Arvinsalmi
Tilanne: Painorajoitus 44 t
Syy: Telakointi
Lisätietoa: Suoraan lauttapaikalta

Elektralle jälleen kansainvälinen palkinto

Finferriesin hybridilautta Elektra voitti jo toisen kerran tänä vuonna kansainvälisen palkinnon. Amsterdamissa pidettiin 27.-29.6. maailman suurin merialan käyttövoimia esittelevä kolmipäiväinen tapahtuma, Electric & Hybrid Marine World Expo 2018 , joka huipentui perinteiseen palkintojakotilaisuuteen. Finferriesille ojennettiin tapahtuman pääpalkinto, ”Vuoden Sähkö ja Hybridipropulsiojärjestelmä” (Electric & Hybrid Propulsion System of the Year).

Kyseessä on arvostettu vuosittainen kunniamaininta, joka perustuu kansainvälisen asiantuntijaraadin arvioon innovatiivisten ratkaisujen hyödyntämisestä ja järjestelmän toimintavarmuudesta.

– Finferriesin kokoiselle varustamolle on todella uskomatonta saada näin paljon kansainvälistä tunnustusta hybridilautta Elektran kautta, kommentoi Suomen Lauttaliikenteen toimitusjohtaja Mats Rosin palkintoa.

Hybridilautta Elektra palkittiin tänä keväänä niin ikään kansainvälisillä messuilla Amsterdamissa vuoden aluksena.

– Tämä on jälleen osoitus siitä, että rohkeutemme panostaa uuteen, ympäristöystävälliseen tekniikkaan on ollut oikea ratkaisu. Elektran innovatiivisen käyttövoimajärjestelmän suunnittelussa on ollut monta tahoa mukanana. Erityinen kiitos kuuluu Siemensille, Rolls-Roycelle ja Crist S.A. –telakalle sekä Elektran kanssa työskennelle Finferriesin projektiryhmälle, kiitteli Amsterdamissa palkinnon Finferriesin puolesta vastaanottanut tekninen johtaja Mikko Jukakoski.

Hybridilautta Elektra on viime kesäkuusta lähtien liikennöinyt Parainen-Nauvo-reitillä. Elektran kuljetuskapasiteetti on reitin vanhemman aluksen kapasiteettia 40 % isompi, mutta päästöjä syntyy 60 % vähemmän. Elektran energialähteinä toimivat ensisijaisesti maasähköllä ladattavat akut, joita ladataan aina kun alus tulee rantaan. Akkujen rinnalla aluksessa on varmistuksena dieselsähkö, joka voidaan ottaa käyttöön esimerkiksi kovina jäätalvina tai mahdollisten sähkökatkoksien aikana.


Finferries ja Rolls-Royce allekirjoittivat uuden yhteistyösopimuksen

Yhtiöt kehittävät yhdessä strategiaa ja ratkaisuja merenkulun turvallisuuden ja tehokkuuden optimoimiseksi kehittämällä päätöksentekojärjestelmän teknologiaa ja yhtiöt tulevat demonstroimaan etäoperoitavan ja autonomisen lautta-aluksen toimintoja.

Yhteisen kehityshankeen, SVAN (Safer Vessel with Autonomous Navigation) myötä, Rolls-Royce ja Finferries hyödyntävät vuoden 2017 loppupuolella päättyneessä AAWA (Advanced Autonomous Waterborne Applications) -tutkimushankkeessa aikaansaatuja tuloksia.

Business Finlandin rahoittama AAWA toi yhteen useita sidosryhmiä lukuisilta eri merenkulkualan sektoreilta tutkimaan seuraavan sukupolven edistyneiden merenkulun ratkaisujen kaupallista ja teknistä toteutettavuutta. Sekä Rolls-Royce että Finferries osallistuivat hankkeeseen.

Rolls-Roycen Senior Vice President Ship Intelligence Karno Tenovuo toteaa: ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Finferriesin kanssa AAWA-hankkeen puitteissa tekemämme yhteistyö jatkuu tästä eteenpäinkin. Tämän uuden yhteistyösopimuksen avulla turvallisempi ja puhtaampi merenkulku voidaan nostaa aivan uudelle tasolle. Rolls-Royce kehittää merenkulun toimintojen turvallisuutta ja tehokkuutta edistävää teknologiaa lauttaliikenteeseen, jota demonstroimme Finferriesin yhteistyöhön tuomalla testialustalla.

Finferriesin toimitusjohtaja Mats Rosin lisäsi: ”On hienoa, että voimme syventää Rolls-Roycen kanssa tekemäämme yhteistyötä. Finferries haluaa osallistua aktiivisesti hankkeisiin, joissa merenkulkualan toiminnan turvallisuutta lisätään hyödyntämällä huipputeknologiaa. Yhteistyön painopisteenä on meriliikenteen turvallisuuden lisääminen, joten uskomme, että yhteistyöstä on hyötyä niin asiakkaillemme kuin ympäristöllekin.”

Yhteistyösopimus julkistettiin tänään Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa NaviGate 2018 -tapahtuman yhteydessä.


Tilaa RSS-syöte

2017 Suomen Lauttaliikenne Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.