Töihin losseillemme

Liikennöimme yli 30 lossireitillä Meri-Suomen ja Järvi-Suomen alueillla.

Miten lossinkuljettajaksi pääsee?

Sinun tulee olla 18-vuotias

Lossinkuljettajan työssä ei vaadita meripuolen koulutusta eikä aikaisempaa kokemusta merenkulusta, mutta nämä voidaan katsoa eduksi.


Tarvitset lossinkuljettajan todistuksen, jotta voit ajaa lossia.

Maksuttoman lossinkuljettajan koulutuksen voit suorittaa meillä, ja sen jälkeen sinulla on mahdollisuus toimia lossinkuljettajana yhtiömme losseilla.

Lossinkuljettajana sinulla tulee lisäksi olla seuraavat pätevyydet ja todistukset:

  • Lääkärintodistus soveltuvuudesta lossinkuljettajaksi (alle 3 vuotta vanha)
  • Vähintään VHF meriradioliikenteen pätevyystodistus, Traficomin järjestämä maksullinen pätevyystutkinto
  • Voimassa oleva hätäensiapu-todistus tai EA1-ensiapukortti (alle 3 vuotta vanha) (esimerkiksi maksullinen Punaisen ristin järjestämä kurssi)
  • Tieturva 1 -todistus, Väyläviraston järjestämä ilmainen kurssi

Itse kehittämämme, viranomaisvaatimuksiin perustuva lossinkuljettajan koulutus sisältää opetusmateriaalin, tentin, perehdytysvaiheen, syventävän kertauskoulutuksen sekä simulaattoriharjoituksen omassa simulaattorissamme.
Koulutuksen päätteeksi pääset palkallisen työharjoittelun losseillamme. Harjoittelu lossilla kestää noin kahdesta viikosta kuukauteen. Mikäli sinulla on valmiiksi lääkärintodistus, voit aloittaa työharjoittelun jo ennen kuin olet muut pätevyydet ja todistukset saanut.

Lisätietoja tehtävästä

Mikäli kaipaat lisätietoa lossinkuljettajan työstä, ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää ja vastaamme kysymyksiisi.

Meri-Suomen liikennepäällikkö Lari Lapintie, lari.lapintie(at)finferries.fi
Järvi-Suomen liikennepäällikkö Niko Saarinen, niko.saarinen(at)finferries.fi


Lossinkuljettajan työ

Lossinkuljettajan työhön kuuluu muutakin kuin lossin ajamista: muun muassa pieniä huoltotöitä ja kiinteistönhuoltoa. Monipuolisessa työssäsi sinulla on hieno maisemakonttori, jossa saat seurata vuodenaikojen vaihtumista aitiopaikalta.

Lossinkuljettajalta vaaditaan hyvää kykyä omaksua uusia asioita. Lossitekniikka tulee työssä tutuksi.

Lossinkuljettajan palkkaus perustuu yleissitovaan, losseja koskevaan työehtosopimukseen. Palkka muodostuu peruspalkasta ja muun muassa vuorolisistä.

Lossinkuljettajan työ on joko kaksi- tai kolmivuorotyötä.

Edellytämme sinulta vahvaa sitoutumista turvallisuusasioihin. Arvostamme vastuullisuutta, joustavuutta, oma-aloitteisuutta, palveluhenkisyyttä ja hyviä yhteistyötaitoja.

Finferries lyhyesti

Toimivien liikenneyhteyksien ylläpitäminen tuhansien järvien ja saarien maassa vaatii lauttoja, losseja ja yhteysaluksia. Suomen Lauttaliikenne -konsernin aluksilla kuljetetaan vuosittain miljoonia ajoneuvoja ja matkustajia ympäristön ehdoilla, yhteensä 48 reitillä, yli 300 ammattilaisen voimin.

Tarjoamme siis yhteiskunnallisesti merkittäviä tehtäviä asiakassuuntautuneessa varustamossa. Olemme luotettava, varma ja tasapuolinen työnantaja, joka mahdollistaa myös pitkät työurat. Tarjoamme hyvät henkilöstöedut, kannustavan ja yhteisöllisen työyhteisön, viihtyisän työympäristön ja kattavan työterveydenhuollon. Työkielemme ovat suomi ja ruotsi.

Olemme myös alusten sähköistämisen edelläkävijä Suomessa ja teemme työtä kehittyvän tekniikan parissa sekä turvallisuuden parantamiseksi että ympäristön hyväksi. Minkä vesi erottaa, sen Finferries yhdistää – vastuullisesti ja ympäristöstä huolehtien.


Tervetuloa meille töihin!