Finferriesin Vartsalan lossi konvertoidaan ympäristöystävälliseksi hybridilossiksi

Kirjoitettu 13.09.2023

Suomen Lauttaliikenne Oy ja Paraisilla toimiva Oy HL-Metal Ab-telakka allekirjoittivat 12.9.2023 sopimuksen Vartsalan reitillä liikennöivän lossin konvertoimiseksi hybridilossiksi.

Uudistetussa Vartsalan hybridilossissa tulee akkupakettien lisäksi olemaan käytössä kaksi generaattoria nykyisten neljän dieselmoottorien sijaan, jonka seurauksena hybridilossin päästöt tulevat vähenemään noin 50 % verrattuna nykyiseen. Konversioprojektissa säilytetään ainoastaan lossin runko ja kaikki muu uusitaan tekniikka mukaan lukien.

”Olemme vahvasti panostaneet ympäristöystävällisten alusten tuomiseen liikenteeseen, ja meillä on hyvää kokemusta yhteistyöstä HL-Metalin kanssa. Edellinen yhteinen projektimme yhteysalus Innamon rakentaminen sujui suunnitelmien mukaan ja odotamme mielenkiinnolla uuden ympäristöystävällisen projektin käynnistymistä”, kertoo Finferriesin toimitusjohtaja Håkan Fagerström.

”Kiitämme Suomen Lauttaliikenne Oy:tä luottamuksen osoituksesta. Meille saaristoliikenteen ympäristöystävällisyys on arvokas asia ja olemme mielellämme mukana rakentamassa puhdasta tulevaisuutta yhdessä Suomen Lauttaliikenne Oy:n kanssa. Olemme määrätietoisesti kasvattaneet omaa osaamistamme ja kapasiteettiamme aluskonversioiden ja uudisrakennusten toteuttamisessa.” HL-Metalin toimitusjohtaja Markus Flinckman toteaa.

Konvertointityö kestää arviolta neljä kuukautta ja uudistunut lossi palaa liikenteeseen Vartsalan reitille keväällä 2024. Muutostöiden ajan reitillä liikennöi varalossi.

Suomen Lauttaliikenne –konserni, markkinointinimeltään Finferries, on valtion omistama varustamo, joka liikennöi sekä yhteysaluksilla että maantielautoilla. Vuosittain Finferriesin kyydissä kulkee yli 4 miljoonaa ajoneuvoa ja 10 miljoonaa matkustajaa. Palveluksessamme on yli 300 työntekijää 48 reitillä ympäri Suomea. Lue lisää toiminnastamme: finferries.fi

Oy HL-Metal Ab on yksityinen PK-yritys, jonka pääkonttori on Paraisilla. Yrityksen liiketoiminta koostuu alusten uudisrakentamisesta ja konversioita sekä teollisuuden kunnossapitopalveluista. https://www.hlmarine.fi/


Lisätietoja:
Håkan Fagerström, toimitusjohtaja, Finferries
puh: 040 515 6329 sähköposti: hakan.fagerstrom(at)finferries.fi