HL-Metal rakentaa Finferriesin uuden yhteysaluksen

Julkaistu 27.05.2022

Finferries osallistui työyhteenliittymänä yhdessä Archipelago Lines Oy:n kanssa Korppoon ja Nauvon pohjoisen yhteysalusreittialueen kilpailutukseen kaudelle 2023–2028. Yhtiöt menestyivät kilpailutuksessa. Korppoon reitillä tällä hetkellä operoiva Archipelago Lines jatkaa liikennöintiä Fiskö-yhteysaluksella uudella sopimuskaudella.
Finferries asettaa Nauvon pohjoiselle reitille uuden yhteysaluksen. Yhtiö on allekirjoittanut aiesopimuksen uuden aluksen rakentamisesta suomalaisen Oy HL-Metal Ab telakan kanssa. Alus rakennetaan HL-Metalin telakalla Paraisilla uusien vaatimusten mukaisesti ja aluksen moottori tulee täyttämään Tier III-päästövaatimukset. Aluksen pituus on 30,8 metriä, leveys 7,8 metriä ja kantavuus 25 tonnia. Aluksen maksimi matkustajamäärä on 99.

HL-Metal on luotettava yhteistyökumppani, jolla on vankka kokemus. Olemme tyytyväisiä, että saamme tehdä yhteistyötä heidän kanssaan tämän projektin parissa, kertoo Finferriesin toimitusjohtaja Mats Rosin.

Tuntuu todella hienolta ja olemme ylpeitä siitä, että paikallisena yrityksenä saamme rakentaa tämän aluksen, joka tulee palvelemaan saaristoa ja sen asukkaita. Pidämme tätä vahvana osoituksena siitä, että olemme onnistuneet kehittämään meidän osaamistamme ja toimimaan laadukkaana huolto- ja uudisrakennuskumppanina pienalusmarkkinoilla, HL-Metalin toimitusjohtaja Markus Flinckman toteaa.

Uusi yhteysalus aloittaa liikennöinnin Nauvon pohjoisella reitillä 1.5.2023.

Suomen Lauttaliikenne –konserni, markkinointinimeltään Finferries, on valtion omistama varustamo, joka liikennöi sekä yhteysaluksilla että maantielautoilla. Vuosittain Finferriesin kyydissä kulkee yli 4 miljoonaa ajoneuvoa ja 10 miljoonaa matkustajaa. Palveluksessamme on yli 300 työntekijää 44 reitillä ympäri Suomea.
Lue lisää toiminnastamme: finferries.fi

Oy HL-Metal Ab on paraislainen yritys, jonka toimintaan kuuluu teollisuuden kunnossapito, teräsrakenteiden valmistus ja telakkatoiminta. Yrityksen palveluksessa on 46 työntekijää sekä laaja, osaava alihankintaverkosto.