Liikennetiedotteet

Kotka-Pyhtää

Voimassa: Toistaiseksi

Julkaistu 05.02.2021 11:50

Otavan matkustajamäärä rajoitettu 50 henkilöön

Tartuntatautilain muutoksella saaristoliikenteen palveluiden tarjoajat velvoitetaan huolehtimaan toiminnassaan toimenpiteistä koronavirustaudin leviämisen estämiseksi. Muutos tuli voimaan 22.2.2021 ja velvoitteet ovat voimassa 30.6.2021 asti. Rajoitusvelvoitteet perustuvat tartuntatautilakiin ja ovat pakollisia.

Ensisijaisesti palveluntuottajat velvoitetaan huolehtimaan riittävistä turvaväleistä ja tarvittaessa rajoitettava alusten henkilökapasiteettia, jotta matkustamossa pystytään pitämään etäisyyttä matkustajien välillä. Pitämällä etäisyyttä henkilöiden välillä voidaan vähentää pisaratartunnan riskiä. Mahdollisuuksien mukaan on pyrittävä siihen, että vierekkäisiä penkkejä ei täytettäisi muiden kuin samaan talouteen kuuluvien tai muuten läheisessä kontaktissa olevien kohdalla. Lisäksi suositellaan erittäin vahvasti, että kaikilla matkustajilla olisi kasvomaskit puettuna kasvoilleen koko matkan ajan. Asiakkaat otetaan kyytiin saapumisjärjestyksessä kapasiteetin rajoissa, kuten normaalistikin.

Matkustajakapasiteetin rajoittamisella pyritään turvaamaan matkustajien terveysturvallisuus ja turvaamaan Otavan henkilökunnan toimintakyky, jotta liikenne jatkuisi keskeytyksettä pandemian kestäessä kaikkiin Kotka-Pyhtää reitin liikennealueella oleviin saariin. Edellä mainituista syistä yhteysalus Otavan matkustajakapasiteetti on rajoitettu 50 henkilöön.

Teklan matkustajamäärää sisätiloissa on rajoitettu 30 henkilöön.

Tilaa RSS-syöte