Ajankohtaista

Tervetuloa tutustumaan Finferriesin ympäristöystävälliseen Altera-alukseen!

Akkuhybridilautta Altera vierailee Helsingissä keskiviikkona 14.9.2022, jolloin kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua lauttaan klo 15–19 välisenä aikana. Altera sijaitsee Pakkahuoneenlaiturilla, Makasiiniterminaalin läheisyydessä, osoitteessa Eteläranta 7, Helsinki.

Alteran energialähteinä toimivat ensisijaisesti maasähköllä ladattavat akkupaketit sekä niiden rinnalla varmistuksena dieselsähkö. Uusinta teknologiaa hyödyntävä ympäristöystävällinen Altera vähentää huomattavasti vesiliikenteen CO2-päästöjä.

Hybridilautta Elektran pariksi Parainen–Nauvo-reitille Turun saaristoon tuleva Altera voi kuljettaa 92 henkilöautoa kerrallaan. Lataa Alteran tekniset tiedot täältä.

Tervetuloa tutustumaan ympäristöystävälliseen akkuhybridilautta Alteraan!


Suomen Lauttaliikenne Oy ja Erosen Kala Oy ovat solmineet vuokrasopimuksen

Syksyllä 2022 voimaan astuvalla sopimuksella Suomen Lauttaliikenne Oy vuokraa Erosen Kala Oy:n omistamassa telakkakiinteistössä sijaitsevan telakkasisähallin Savonlinnassa.

Erosen Kalan omistaman telakkakiinteistön alueella toimii myös muita yrityksiä.

Osapuolet eivät julkaise vuokrasopimuksen yksityiskohtia.


Håkan Fagerström on nimitetty Finferriesin varatoimitusjohtajaksi

Suomen Lauttaliikenne-konsernin (Finferries) varatoimitusjohtajaksi on nimitetty merikapteeni, EMBA Håkan Fagerström. Fagerström aloittaa tehtävässään 1.1.2023 ja siirtyy toimitusjohtajaksi myöhemmin keväällä, kun nykyinen toimitusjohtaja Mats Rosin jää eläkkeelle.

Håkan Fagerström on vuodesta 1999 työskennellyt Silja Linen, myöhemmin Tallink Siljan, palveluksessa ja vuodesta 2017 lähtien hän on toiminut Tallink Grupp AS:n rahdista vastaavana johtajana. Fagerström on vuodesta 2006 lähtien toiminut myös Tallinkin tytäryhtiön HTG Stevedoring Oy:n toimitusjohtajana.

Lisätietoa:
Juha Heikinheimo, 040 501 5181
hallituksen puheenjohtaja


Finferries on vastaanottanut lautta-alus Alteran

Finferries on vastaanottanut 29.6.2022 uuden akkuhybridilautta Alteran Crist S.A. -telakalla Gdyniassa ja alus hinataan heinäkuussa Turkuun.

Alteran pituus on 104 metriä, leveys 16,5 metriä ja aluksen syväys 3,5 metriä. Lauttaan mahtuu 92 henkilöautoa ja sen suurin sallittu matkustajamäärä on 375.

Altera aloittaa liikennöinnin Parainen–Nauvo-reitillä viimeistään 1.1.2023.


HL-Metal rakentaa Finferriesin uuden yhteysaluksen

Finferries osallistui työyhteenliittymänä yhdessä Archipelago Lines Oy:n kanssa Korppoon ja Nauvon pohjoisen yhteysalusreittialueen kilpailutukseen kaudelle 2023–2028. Yhtiöt menestyivät kilpailutuksessa. Korppoon reitillä tällä hetkellä operoiva Archipelago Lines jatkaa liikennöintiä Fiskö-yhteysaluksella uudella sopimuskaudella.
Finferries asettaa Nauvon pohjoiselle reitille uuden yhteysaluksen. Yhtiö on allekirjoittanut aiesopimuksen uuden aluksen rakentamisesta suomalaisen Oy HL-Metal Ab telakan kanssa. Alus rakennetaan HL-Metalin telakalla Paraisilla uusien vaatimusten mukaisesti ja aluksen moottori tulee täyttämään Tier III-päästövaatimukset. Aluksen pituus on 30,8 metriä, leveys 7,8 metriä ja kantavuus 25 tonnia. Aluksen maksimi matkustajamäärä on 99.

HL-Metal on luotettava yhteistyökumppani, jolla on vankka kokemus. Olemme tyytyväisiä, että saamme tehdä yhteistyötä heidän kanssaan tämän projektin parissa, kertoo Finferriesin toimitusjohtaja Mats Rosin.

Tuntuu todella hienolta ja olemme ylpeitä siitä, että paikallisena yrityksenä saamme rakentaa tämän aluksen, joka tulee palvelemaan saaristoa ja sen asukkaita. Pidämme tätä vahvana osoituksena siitä, että olemme onnistuneet kehittämään meidän osaamistamme ja toimimaan laadukkaana huolto- ja uudisrakennuskumppanina pienalusmarkkinoilla, HL-Metalin toimitusjohtaja Markus Flinckman toteaa.

Uusi yhteysalus aloittaa liikennöinnin Nauvon pohjoisella reitillä 1.5.2023.

Suomen Lauttaliikenne –konserni, markkinointinimeltään Finferries, on valtion omistama varustamo, joka liikennöi sekä yhteysaluksilla että maantielautoilla. Vuosittain Finferriesin kyydissä kulkee yli 4 miljoonaa ajoneuvoa ja 10 miljoonaa matkustajaa. Palveluksessamme on yli 300 työntekijää 44 reitillä ympäri Suomea.
Lue lisää toiminnastamme: finferries.fi

Oy HL-Metal Ab on paraislainen yritys, jonka toimintaan kuuluu teollisuuden kunnossapito, teräsrakenteiden valmistus ja telakkatoiminta. Yrityksen palveluksessa on 46 työntekijää sekä laaja, osaava alihankintaverkosto.


Tilaa RSS-syöte