Ajankohtaista

Lamposaari - 22.04.2024 14:25

Lamposaaren lauttapaikan muutos- ja parannushanke

Varsinais-Suomen ELY-keskus teettää Lamposaaren lauttarannan muutos- ja parannustöitä.

Rakennustyöt käynnistyvät toukokuun alussa ja rakennustyöt kestävät kolme-neljä kuukautta.
Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia.

Lauttapaikan rakentamistyöt aloitetaan työmaan perustamisella ja varalauttapaikkojen rakentamisella. Varalauttapaikat toimivat työnaikaisena kiertotienä.

Rakennustyöt aiheuttavat muutoksia lauttarannan liikennejärjestelyihin, mahdollisista lossiliikenteen katkoista tai muista häiriöistä tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja:
- Destia Oy: Työmaapäällikkö Aki Loikkanen, p. 0400 246 944


Muutoksia Nauvo–Korppoo ja Vartsalan reiteillä 6.6.2024 alkaen

Reittimuutokset ja kaluston päivitykset:

• Vartsalan reitillä tähän asti liikennöinyt lossi L-198 siirtyy Nauvo–Korppoo-reitille, jolloin Vartsalan reitille siirtyy akkusähkölossi L-317.
• Lossi L-198 on parhaillaan telakalla läpikäymässä laajamittaista perusparannusta, jonka aikana se muunnetaan akkukäyttöiseksi sähkölossiksi. Tämä muutos edustaa merkittävää askelta kohti vihreämpää ja kestävämpää liikennöintiä.
• Yllä olevien muutosten lisäksi lossi L-197 (aiemmin tunnettu nimellä Prostvik 1) tulee läpikäymään syksyllä 2024 vastaavan päivityksen. Tämän myötä myös L-197 muutetaan akkusähkölossiksi, vahvistaen Finferriesin sitoutumisen ympäristöystävällisen liikenteen kehittämiseen.

Palvelutason parannukset:

• Kaluston päivitykset ja liikennöintiaikatauluihin suunnitellut muutokset tuovat Nauvo–Korppoo-reitille huomattavan palvelutason parannuksen, lisäten liikennevuoroja noin 40 % verrattuna aikaisempiin kesäkausiin.
• Samanaikaisesti Vartsalan reitin kapasiteetti kasvaa yli 40 %, mahdollistaen sujuvamman ja tehokkaamman liikennöinnin alueella.
• Edellä mainitut muutokset vähentävät CO2-päästöjä merkittävästi, edistäen näin yhtiömme tavoitteita CO2-päästöjen vähentämiseksi ja ympäristövastuullisuuden parantamiseksi.
________________________________________________________________________________

Vuoden 2023 aikana Finferries kuljetti Nauvo–Korppoo-reitillä yhteensä 238 000 ajoneuvoa, mikä tekee reitistä vilkkaimman lossireitin Saaristomerellä. Akkukäyttöinen sähkölossi L-317 on liikennöinyt reitillä helmikuusta 2023 ja dieselkäyttöinen lossi L-197 on liikennöinyt osan kaudesta sähkölossin rinnalla.

Vuoden 2023 aikana Finferries kuljetti Vartsalan reitillä Kustavissa noin 150 000 ajoneuvoa. Reitillä liikennöi dieselkäyttöinen lossi L-198 (kapasiteetti 130 tonnia ja 36 henkilöautoa). Lossiin tehdään alkuvuoden 2024 aikana mittava perusparannus, jolloin lossi muutetaan akkukäyttöiseksi sähkölossiksi. Vartsalan lauttapaikan kasvavien liikennemäärien myötä on tarve isommalle lossille kasvanut, johon L-317 soveltuu hyvin suuremmalla kapasiteetilla (200 tonnia ja 52 henkilöautoa).

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa tarjota alusmuutosten avulla asiakkaillemme entistä sujuvampaa liikennettä ja parempaa palvelutasoa sekä Nauvo–Korppoo-reitillä että Vartsalan reitillä. Samalla saamme CO2-päästöjä pienennettyä molemmilla reiteillä, mikä on arvojemme mukaista”, kertoo Finferriesin toimitusjohtaja Håkan Fagerström.

Lisätietoja:
Håkan Fagerström, toimitusjohtaja, Finferries
puh: 040 515 6329, sähköposti: hakan.fagerstrom(at)finferries.fi


Finferriesin vastuullisuuskampanja otettiin iloisesti vastaan

Finferriesin, valtakunnallisena heijastinpäivänä 1.10.2023, käynnistämä vastuullisuuskampanja onnistui yli odotusten. Vastuullisuuskampanja kesti viikon, jonka aikana alusten miehistöt jakoivat matkustajille yhteensä 5000 kpl heijastinta yhtiön lautoilla, losseilla ja yhteysaluksilla.

Pelkästään ensimmäisenä kampanjapäivänä jaettiin lähes 2000 kpl heijastinnauhaa isoimpien lauttareittien matkustajille ja alkuviikosta 40 jakoa jatkettiin kaikilla reiteillä, niin kauan kuin heijastimia riitti.

”Johtoryhmämme jäsenet olivat myös osalla reiteistä jakamassa heijastimia, ja matkustajiltamme saatu palaute oli erittäin positiivista. Heijastimet otettiin erittäin iloisesti vastaan. Olemme tyytyväisiä, että kampanja oli onnistunut ja saimme kannustettua matkustajiamme heijastimien käyttöön. Suunnitelmissamme on tehdä tästä jokavuotinen kampanja”, kertoo Finferriesin toimitusjohtaja Håkan Fagerström.

Lisätietoja:
Håkan Fagerström, toimitusjohtaja, Finferries
puh: 040 515 6329 sähköposti: hakan.fagerstrom(at)finferries.fi


Finferriesin vastuullisuuskampanja käynnistyy sunnuntaina 1.10.2023

Finferries käynnistää vastuullisuuskampanjansa valtakunnallisena heijastinpäivänä sunnuntaina 1.10.2023 jakamalla Finferries heijastinnauhoja matkustajilleen.

Heijastimia jaetaan sunnuntaina isoimmilla lauttapaikoilla ja heijastimien jakoa jatketaan viikon 40 aikana kaikilla Finferriesin reiteillä ympäri Suomen. Heijastinnauhoja on jaossa yhteensä 5000 kpl ja niitä jaetaan niin kauan kuin niitä riittää.

”Haluamme kampanjan avulla omalta osaltamme olla mukana vaikuttamassa siihen, että matkustajamme ovat turvassa liikenteessä syksyn pimenevissä illoissa. Viikon 40 aikana yhtiön johtoryhmän jäsenet ovat Parainen–Nauvo-reitillä, Nauvo–Korppoo-reitillä ja osalla Järvi-Suomen lossipaikoilla jakamassa heijastinnauhoja”, kertoo Finferriesin toimitusjohtaja Håkan Fagerström.


Lisätietoja:
Håkan Fagerström, toimitusjohtaja, Finferries
puh: 040 515 6329 sähköposti: hakan.fagerstrom(at)finferries.fi


Finferriesin Vartsalan lossi konvertoidaan ympäristöystävälliseksi hybridilossiksi

Suomen Lauttaliikenne Oy ja Paraisilla toimiva Oy HL-Metal Ab-telakka allekirjoittivat 12.9.2023 sopimuksen Vartsalan reitillä liikennöivän lossin konvertoimiseksi hybridilossiksi.

Uudistetussa Vartsalan hybridilossissa tulee akkupakettien lisäksi olemaan käytössä kaksi generaattoria nykyisten neljän dieselmoottorien sijaan, jonka seurauksena hybridilossin päästöt tulevat vähenemään noin 50 % verrattuna nykyiseen. Konversioprojektissa säilytetään ainoastaan lossin runko ja kaikki muu uusitaan tekniikka mukaan lukien.

”Olemme vahvasti panostaneet ympäristöystävällisten alusten tuomiseen liikenteeseen, ja meillä on hyvää kokemusta yhteistyöstä HL-Metalin kanssa. Edellinen yhteinen projektimme yhteysalus Innamon rakentaminen sujui suunnitelmien mukaan ja odotamme mielenkiinnolla uuden ympäristöystävällisen projektin käynnistymistä”, kertoo Finferriesin toimitusjohtaja Håkan Fagerström.

”Kiitämme Suomen Lauttaliikenne Oy:tä luottamuksen osoituksesta. Meille saaristoliikenteen ympäristöystävällisyys on arvokas asia ja olemme mielellämme mukana rakentamassa puhdasta tulevaisuutta yhdessä Suomen Lauttaliikenne Oy:n kanssa. Olemme määrätietoisesti kasvattaneet omaa osaamistamme ja kapasiteettiamme aluskonversioiden ja uudisrakennusten toteuttamisessa.” HL-Metalin toimitusjohtaja Markus Flinckman toteaa.

Konvertointityö kestää arviolta neljä kuukautta ja uudistunut lossi palaa liikenteeseen Vartsalan reitille keväällä 2024. Muutostöiden ajan reitillä liikennöi varalossi.

Suomen Lauttaliikenne –konserni, markkinointinimeltään Finferries, on valtion omistama varustamo, joka liikennöi sekä yhteysaluksilla että maantielautoilla. Vuosittain Finferriesin kyydissä kulkee yli 4 miljoonaa ajoneuvoa ja 10 miljoonaa matkustajaa. Palveluksessamme on yli 300 työntekijää 48 reitillä ympäri Suomea. Lue lisää toiminnastamme: finferries.fi

Oy HL-Metal Ab on yksityinen PK-yritys, jonka pääkonttori on Paraisilla. Yrityksen liiketoiminta koostuu alusten uudisrakentamisesta ja konversioita sekä teollisuuden kunnossapitopalveluista. https://www.hlmarine.fi/


Lisätietoja:
Håkan Fagerström, toimitusjohtaja, Finferries
puh: 040 515 6329 sähköposti: hakan.fagerstrom(at)finferries.fi


Tilaa RSS-syöte