Ajankohtaista

Räisälän jäätie on auki - 27.11.2023 12:01

Päivitetty 5.1.2024

Räisälän jäätie on auki

Kantavuusrajoitukset jäätiellä:

• Suurin sallittu ajoneuvoyhdistelmän massa 17,0 t
• Suurin sallittu akselimassa 9,0 t
• Suurin sallittu telimassa 11,0 t

• Nopeusrajoitus jäätiellä 30 km / h

LOSSI EI LIIKENNÖI TALVIKAUDELLA


Finferriesin vastuullisuuskampanja otettiin iloisesti vastaan

Finferriesin, valtakunnallisena heijastinpäivänä 1.10.2023, käynnistämä vastuullisuuskampanja onnistui yli odotusten. Vastuullisuuskampanja kesti viikon, jonka aikana alusten miehistöt jakoivat matkustajille yhteensä 5000 kpl heijastinta yhtiön lautoilla, losseilla ja yhteysaluksilla.

Pelkästään ensimmäisenä kampanjapäivänä jaettiin lähes 2000 kpl heijastinnauhaa isoimpien lauttareittien matkustajille ja alkuviikosta 40 jakoa jatkettiin kaikilla reiteillä, niin kauan kuin heijastimia riitti.

”Johtoryhmämme jäsenet olivat myös osalla reiteistä jakamassa heijastimia, ja matkustajiltamme saatu palaute oli erittäin positiivista. Heijastimet otettiin erittäin iloisesti vastaan. Olemme tyytyväisiä, että kampanja oli onnistunut ja saimme kannustettua matkustajiamme heijastimien käyttöön. Suunnitelmissamme on tehdä tästä jokavuotinen kampanja”, kertoo Finferriesin toimitusjohtaja Håkan Fagerström.

Lisätietoja:
Håkan Fagerström, toimitusjohtaja, Finferries
puh: 040 515 6329 sähköposti: hakan.fagerstrom(at)finferries.fi


Finferriesin vastuullisuuskampanja käynnistyy sunnuntaina 1.10.2023

Finferries käynnistää vastuullisuuskampanjansa valtakunnallisena heijastinpäivänä sunnuntaina 1.10.2023 jakamalla Finferries heijastinnauhoja matkustajilleen.

Heijastimia jaetaan sunnuntaina isoimmilla lauttapaikoilla ja heijastimien jakoa jatketaan viikon 40 aikana kaikilla Finferriesin reiteillä ympäri Suomen. Heijastinnauhoja on jaossa yhteensä 5000 kpl ja niitä jaetaan niin kauan kuin niitä riittää.

”Haluamme kampanjan avulla omalta osaltamme olla mukana vaikuttamassa siihen, että matkustajamme ovat turvassa liikenteessä syksyn pimenevissä illoissa. Viikon 40 aikana yhtiön johtoryhmän jäsenet ovat Parainen–Nauvo-reitillä, Nauvo–Korppoo-reitillä ja osalla Järvi-Suomen lossipaikoilla jakamassa heijastinnauhoja”, kertoo Finferriesin toimitusjohtaja Håkan Fagerström.


Lisätietoja:
Håkan Fagerström, toimitusjohtaja, Finferries
puh: 040 515 6329 sähköposti: hakan.fagerstrom(at)finferries.fi


Finferriesin Vartsalan lossi konvertoidaan ympäristöystävälliseksi hybridilossiksi

Suomen Lauttaliikenne Oy ja Paraisilla toimiva Oy HL-Metal Ab-telakka allekirjoittivat 12.9.2023 sopimuksen Vartsalan reitillä liikennöivän lossin konvertoimiseksi hybridilossiksi.

Uudistetussa Vartsalan hybridilossissa tulee akkupakettien lisäksi olemaan käytössä kaksi generaattoria nykyisten neljän dieselmoottorien sijaan, jonka seurauksena hybridilossin päästöt tulevat vähenemään noin 50 % verrattuna nykyiseen. Konversioprojektissa säilytetään ainoastaan lossin runko ja kaikki muu uusitaan tekniikka mukaan lukien.

”Olemme vahvasti panostaneet ympäristöystävällisten alusten tuomiseen liikenteeseen, ja meillä on hyvää kokemusta yhteistyöstä HL-Metalin kanssa. Edellinen yhteinen projektimme yhteysalus Innamon rakentaminen sujui suunnitelmien mukaan ja odotamme mielenkiinnolla uuden ympäristöystävällisen projektin käynnistymistä”, kertoo Finferriesin toimitusjohtaja Håkan Fagerström.

”Kiitämme Suomen Lauttaliikenne Oy:tä luottamuksen osoituksesta. Meille saaristoliikenteen ympäristöystävällisyys on arvokas asia ja olemme mielellämme mukana rakentamassa puhdasta tulevaisuutta yhdessä Suomen Lauttaliikenne Oy:n kanssa. Olemme määrätietoisesti kasvattaneet omaa osaamistamme ja kapasiteettiamme aluskonversioiden ja uudisrakennusten toteuttamisessa.” HL-Metalin toimitusjohtaja Markus Flinckman toteaa.

Konvertointityö kestää arviolta neljä kuukautta ja uudistunut lossi palaa liikenteeseen Vartsalan reitille keväällä 2024. Muutostöiden ajan reitillä liikennöi varalossi.

Suomen Lauttaliikenne –konserni, markkinointinimeltään Finferries, on valtion omistama varustamo, joka liikennöi sekä yhteysaluksilla että maantielautoilla. Vuosittain Finferriesin kyydissä kulkee yli 4 miljoonaa ajoneuvoa ja 10 miljoonaa matkustajaa. Palveluksessamme on yli 300 työntekijää 48 reitillä ympäri Suomea. Lue lisää toiminnastamme: finferries.fi

Oy HL-Metal Ab on yksityinen PK-yritys, jonka pääkonttori on Paraisilla. Yrityksen liiketoiminta koostuu alusten uudisrakentamisesta ja konversioita sekä teollisuuden kunnossapitopalveluista. https://www.hlmarine.fi/


Lisätietoja:
Håkan Fagerström, toimitusjohtaja, Finferries
puh: 040 515 6329 sähköposti: hakan.fagerstrom(at)finferries.fi


Högsarin vinssivetoisen lossin uudistus

Viikolla 37 Högsarin lossi jatkaa kokeilua uudistetulla vinssivedolla. Lossiin on tehty teknisiä muutoksia, jotta lossin vetovaijerit pysyvät noin kaksi metriä veden pinnan alapuolella koko matkan ajan.

Kokeilulla pyritään kehittämään vinssivetoinen maasähköllä toimiva lossikonsepti, joka on perinteistä potkurilla toimivaa lossia huomattavasti energiatehokkaampi ja vähäpäästöisempi.

Rantojen muutostyöt alkavat tulevana viikonloppuna, mikä saattaa aiheuttaa lyhyen liikennehäiriön.

Lisätietoja:
Håkan Fagerström, toimitusjohtaja, Finferries
puh: 040 515 6329, sähköposti: hakan.fagerstrom(at)finferries.fi


Tilaa RSS-syöte