Ajankohtaista

Suomen Lauttaliikenne Oy on jättänyt valituksen markkinaoikeuteen ELY-keskuksen tekemästä kilpailutuksen hankintapäätöksestä

Suomen Lauttaliikenne Oy jätti määräaikana 31.10.2022 mennessä tarjouksen ELY-keskuksen kilpailutuksessa VARELY/3005/2019 Maantielauttaliikennepalvelu Järvi-Suomi 2025–2045. Kilpailutus koski 12:a Järvi-Suomessa sijaitsevaa lossireittiä.

Yhtiö on jättänyt valituksen markkinaoikeuteen ELY-keskuksen tekemästä kyseisen kilpailutuksen hankintapäätöksestä.

Valitus koskee hankinnan virheellistä menettelyä ja kilpailutuksen voittaneen osapuolen tekemää tarjousta, joka on tarjouspyynnön vastainen.

Lisätietoa:

Mats Rosin
toimitusjohtaja


Ministeri Tuppurainen kastoi Finferriesin uusimman ympäristöystävällisen Altera-lautan

Finferriesin uudisrakennus, akkuhybridilautta Altera, sai tänään 14.9.2022 kasteensa Pakkahuoneenlaiturilla Helsingissä. Kastetilaisuuteen osallistuivat kutsuvieraat ja media. Perinteisen kastetehtävän hoiti aluksen kummi eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen.

– Meille oli kunnia, että ministeri Tytti Tuppurainen kastoi uusimman ympäristöystävällisen lisäyksen laivastoomme. Alteran tulon myötä saamme pienennettyä toimintamme hiilijalanjälkeä Suomen ympäristötavoitteiden mukaisesti. Alteran CO2-päästöt laskevat yli 85 % verrattuna tavanomaiseen dieselillä kulkevaan vastaavaan lauttaan, kertoo Suomen Lauttaliikenteen toimitusjohtaja Mats Rosin.

Alteran energialähteinä toimivat ensisijaisesti maasähköllä ladattavat akut, joita ladataan aina kun alus tulee rantaan. Akkujen rinnalla aluksessa on varmistuksena dieselsähkö, joka voidaan ottaa käyttöön esimerkiksi kovina jäätalvina tai mahdollisten sähkökatkoksien aikana tai muun poikkeustilan aikana.

Aluksen rakennustyöt aloitettiin heinäkuussa 2021 puolalaisella CRIST S.A. -telakalla. Samaisella telakalla rakennettiin myös Suomen ensimmäinen akkuhybridilautta Elektra. Siemens on toimittanut akut, sähkömoottorit, ohjausjärjestelmän ja muun siihen liittyvän varustuksen.

– Telakalla ja Siemensillä on arvokasta kokemusta Elektran rakentamisesta, ja olemme tyytyväisiä, että saimme jatkaa hyväksi todettua yhteistyötä myös Alteran parissa. Vuonna 2017 vastaanotetun Elektran esikuvan mukaan rakennettu Altera on siitä huomattavasti parannettu versio esimerkiksi akku- ja hybriditekniikan osalta. Aluksen järjestelmien tuottama hukkalämpö otetaan talteen, ja aluksen energiatehokas runkomuoto edustaa alansa huippua. Akut ladataan vihreällä sähköllä, kertoo Mats Rosin.

– Nämä parannukset tekevät aluksesta entistäkin energiatehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän, toteaa Rosin.

Suomen toinen akkuhybridilautta Altera on 104 metriä pitkä, 15,20 metriä leveä ja kapasiteetiltaan 92 henkilöauton lautta-alus.

Altera aloittaa liikennöinnin Parainen–Nauvo-reitillä Elektran parina viimeistään 1.1.2023.


Tervetuloa tutustumaan Finferriesin ympäristöystävälliseen Altera-alukseen!

Akkuhybridilautta Altera vierailee Helsingissä keskiviikkona 14.9.2022, jolloin kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua lauttaan klo 15–19 välisenä aikana. Altera sijaitsee Pakkahuoneenlaiturilla, Makasiiniterminaalin läheisyydessä, osoitteessa Eteläranta 7, Helsinki.

Alteran energialähteinä toimivat ensisijaisesti maasähköllä ladattavat akkupaketit sekä niiden rinnalla varmistuksena dieselsähkö. Uusinta teknologiaa hyödyntävä ympäristöystävällinen Altera vähentää huomattavasti vesiliikenteen CO2-päästöjä.

Hybridilautta Elektran pariksi Parainen–Nauvo-reitille Turun saaristoon tuleva Altera voi kuljettaa 92 henkilöautoa kerrallaan. Lataa Alteran tekniset tiedot täältä.

Tervetuloa tutustumaan ympäristöystävälliseen akkuhybridilautta Alteraan!


Suomen Lauttaliikenne Oy ja Erosen Kala Oy ovat solmineet vuokrasopimuksen

Syksyllä 2022 voimaan astuvalla sopimuksella Suomen Lauttaliikenne Oy vuokraa Erosen Kala Oy:n omistamassa telakkakiinteistössä sijaitsevan telakkasisähallin Savonlinnassa.

Erosen Kalan omistaman telakkakiinteistön alueella toimii myös muita yrityksiä.

Osapuolet eivät julkaise vuokrasopimuksen yksityiskohtia.


Håkan Fagerström on nimitetty Finferriesin varatoimitusjohtajaksi

Suomen Lauttaliikenne-konsernin (Finferries) varatoimitusjohtajaksi on nimitetty merikapteeni, EMBA Håkan Fagerström. Fagerström aloittaa tehtävässään 1.1.2023 ja siirtyy toimitusjohtajaksi myöhemmin keväällä, kun nykyinen toimitusjohtaja Mats Rosin jää eläkkeelle.

Håkan Fagerström on vuodesta 1999 työskennellyt Silja Linen, myöhemmin Tallink Siljan, palveluksessa ja vuodesta 2017 lähtien hän on toiminut Tallink Grupp AS:n rahdista vastaavana johtajana. Fagerström on vuodesta 2006 lähtien toiminut myös Tallinkin tytäryhtiön HTG Stevedoring Oy:n toimitusjohtajana.

Lisätietoa:
Juha Heikinheimo, 040 501 5181
hallituksen puheenjohtaja


Tilaa RSS-syöte