Vi satsar på miljövänlighet och teknikutveckling

Finlands Färjetrafik Ab, i dagligt bruk Finferries, är ett finländskt statsägt rederi som ansvarar för förbindelsebåts-, färje- och vajerfärjetrafik.

Våra över 40 rutter ligger i vackra skärgårds- och insjölandskap, från Utö i Åbolands skärgård till Kemijärvi i Lappland. Du kan kolla in våra rutter här.

Våra kontor finns i Åbo och i Nyslott. Våra arbetsspråk är finska och svenska.

Vi förnyar vår flotta och investerar i miljövänliga fartyg, såsom batteridrivna elfärjorna Elektra och Altera som trafikerar på Pargas–Nagu-rutten.

Hos oss får du fokusera på den teknik som utvecklas och som hjälper oss att övergå till utsläppssnål fartygstrafik.

Vi bryr oss om våra medarbetare

Vi erbjuder samhälleligt betydelsefulla uppgifter i ett kundorienterat rederi, goda personalförmåner med motions-, kultur- och massageförmåner samt en uppmuntrande arbetsgemenskap.

Vi främjar hela personalens arbetsförmåga med hjälp av en modell för tidigt stöd. Vi erbjuder vår personal heltäckande företagshälsovård och högklassiga, funktionella arbetskläder. I våra arbetsuppgifter kräver vi avhållsamhet från rusmedel. Varje Finferriers insats är värdefull.

Vi gör saker tillsammans, vilket stärker Finferries andan ytterligare. Vartannat år ordnar vi personaldagar för hela personalen; det senaste i Nådendal 2023. Vårt kontor i Åbo har ordnat en Barn med på jobbet-dag. Vi har också deltagit i den årliga Job Shadow-dagen. På den nationella reflexdagen 1.10.2023 delade vi ut 5000 Finferries-reflexer till våra passagerare på alla våra rutter.

Om du alltid har varit fascinerad av gula fartyg, kom och jobba hos oss!

Mer information om de olika uppgifterna hittar du i menyn till vänster. Under Lediga arbetsplatser kan du se vilken typ av experter vi söker just nu.