Ajankohtaista

Nauvo-Korppoo - 20.10.2017 12:12

Varalautta Replot 2 liikennöi toistaiseksi (noin 2 viikkoa) reitillä pääalus Prostvik 1:n huoltotöiden vuoksi.


Finferries mukaan innovatiiviseen One Sea –hankeeseen

Suomen lautta- ja yhteysalusliikenteen markkinajohtaja Finferries liittyy One Sea -ekosysteemiin. One Sea tuo autonomisen meriliikenteen Itämerelle. Yhtiö pyrkii soveltamaan autonomiaan liittyviä teknologioita tulevaisuuden toiminnassaan. One Sea -ekosysteemiin liittymällä Finferries pääsee meriliikenteen autonomian edelläkävijöiden joukkoon.

”Meillä oli alun perin tarkoitus kasvattaa ekosysteemin johtamiseen osallistuvien edelläkävijäyritysten joukkoa kahden vuoden toiminnan jälkeen 2018. Yritysten investointihalu osoittaa sekä autonomisen liikenteen että DIMECCin toimintamallin olevan todella kysyttyä markkinoilla. Toivotamme luonnollisesti uudet tulokkaat tervetulleiksi jo nyt”, toteaa DIMECCin ekosysteemijohtaja Päivi Haikkola.

Finferries operoi Suomen rannikoilla ja sisävesillä, kuljettaen vuosittain 10 miljoonaa matkustajaa ja 4 miljoonaa ajoneuvoa. Finferries pyrkii modernisoimaan aluskantaansa ja osa tätä tehtävää on sisällyttää uusimmat teknologiat uudisrakennuksiin sekä nykyiseen kalustoon. Teknologioiden odotetaan parantavan matkustajaturvallisuutta sekä takaavan parhaat mahdolliset palvelut henkilöille, jotka asuvat lauttayhteyksien päässä. Yritys keskittyy myös vahvasti ympäristöystävällisten teknologioiden kehittämiseen.

”One Sea -ekosysteemiin liittyminen oli seuraava luonnollinen askel modernille lauttavarustamolle, joka Finferries on. Me toimme ensimmäisenä ympäristöystävällisen, sähkökäyttöisen hybridilautan Suomeen ja aluksiamme on myös käytetty AAWA-projektin testitoiminnassa. Meille on tärkeää osallistua DIMECC-yhteistyöhön, missä uusinta teknologiaa hyödynnetään meriliikenteen turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamiseen”, toteaa Mats Rosin, Finferriesin toimitusjohtaja.

One Sea -johtoryhmän puheenjohtaja Sauli Eloranta on innoissaan ekosysteemin uusista jäsenistä. ”Uudet yhteistyökumppanit edustavat ekosysteemin kannalta merkittäviä toimialoja ja tuovat ekosysteemityöskentelyyn uuden ulottuvuuden. On ensiarvoisen tärkeää saada mukaan varustamonäkökulma, joka tarjoaa inspiroivia testimahdollisuuksia.”

Vuonna 2016 perustettu One Sea -ekosysteemi edustaa poikkeuksellisen edistynyttä yhteistyötä, jossa toimialojensa globaalit johtajat edistävät yhteistä tavoitettaan itseohjautuvasta meriliikenteestä. Perustajakumppanit ovat ABB, Cargotec (MacGregor ja Kalmar), Ericsson, Meyer Turku, Rolls-Royce, Tieto sekä Wärtsilä. Meriteollisuus Ry on tukenut työtä ja TEKES on investoinut ekosysteemiin. One Sea -ekosysteemiä johtaa DIMECC Oy.


Mobiilisovelluksen push-viestit poissa käytöstä

Finferriesin mobiilisovelluksen reittikohtaiset push-viestit ovat toistaiseksi poissa käytössä sovelluksen päivityksen vuoksi, jonka tarkoitus on parantaa reittikohtaisten push-viestien toimivuutta.


Yhteysaluslaituri siirtyy väliaikaisesti - Nauvon pohjoinen reitti - 29.09.2017 16:20

Nauvon satamaa uudistetaan ja Falkön yhteysaluslaituri (eli liikennöinti) siirretään muutostöiden ajaksi Keson telakalle Nauvon Ernholmissa. Falkön korvaava yhteysaluslaituri otetaan käyttöön 2.10.2017 alkaen siihen asti kunnes satamatyöt ovat valmistuneet (arvioitu valmistumisaika on huhti-toukokuu 2018).
Avaa tästä kartta Keson telakalle. Ernholmintien 156-158 kohdalla käännytään vasemmalle ja jatketaan Telakantietä. Telakka-alueelle tultaessa käännytään vasemmalle pienemmälle tielle, joka johtaa nurmikentän läpi yhteysaluslaiturille.


Kotkan reitillä tilapäinen aikataulu, uusi talviaikataulu tulee voimaan 1.11. alkaen - 22.09.2017 09:39

Kotka-Pyhtää reitille on julkaistu väliaikainen aikataulu, joka on voimassa lokakuun ajan. Tulevaa talviaikataulua varten Kotka-Pyhtään reitin palvelutasoa on nyt tarkistettu vastaamaan paremmin eri saarten liikennekysyntään ja toivomuksiinkin niiltä osin kuin se on ollut mahdollista. Keskiviikko tulee jatkossa olemaan Otavan huoltopäivä ja lauantai liikennöintipäivä. Koska lauantain liikenne tullaan osittain hoitamaan Tekla I:llä, joka on telakalla lokakuussa, hoidetaan lokakuun liikenne viimetalvisen aikataulun mukaisesti.


Tilaa RSS-syöte